Doboz Nagyközség Önkormányzata

Doboz Nagyközség Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormáûnyzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Õsi magyar falu. Hajdan mocsaras, tölgyerdõ közepén (tölgydoboz) Szent István-tól II. András királyig királyi sertéshízlaló hely, majd Huszt, Pázmán és Aba család birtoka. A XVI. században a koronára szállt, majd a XVII. században a Veres családé a terület. A XVIII. században a fellázadt rácok kifosztják. Legutóbb a Wenckheim család birtokának központja, a kastélyépület jelenleg általános iskola, melyet a XIX. század második felében Ybl Miklós tervezett.

Doboz helynév eredetén még mindig vitatkoznak a szakemberek. A "Duboz" – "Doboz" pár magyarázata alapján Doboz nevének eredete a szláv "dub, dubova, dubovy = tölgy, tölgyesbõl" vezethetõ le.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormáûnyzati feladatok ellátása
Megkülönböztetett tisztelettel köszöntöm Doboz honlapjának meglátogatása alkalmából. Amennyiben még soha nem járt ebben a Békés megyei nagyközségben, remélem, minél hamarabb személyes látogatáson gyõzõdik meg az Alföldön szinte egyedül álló természeti értékeinkrõl, a híres dobozi vendégszeretetrõl. Aki egyszer andalgott már a Körösök összefolyásánál naplementkor, látta az Ybl Miklós által tervezett magtárat, sétált a települést átszelõ Fekete-Körös-holtág partján, izgatottan várta az októberi hajnalokon barcogó dámbikát, büszkén nézte a decemberi hajtás gazdag terítékét, az soha nem felejti el az élményt. Szeretnénk azoknak is bemutatkozni, akik még soha nem jártak nálunk, csak hallomásból ismerik Békés megye legrégebbi települését, esetleg véletlenül találtak ránk a világhálón. Honlapunk másik célja az, hogy a dobozi polgárok számára nyújtsunk megfelelõ információt az önkormányzat, a hivatal mûködésérõl. Megtalálhatók a legfontosabb rendeletek, a Dobozi Hírmondó számai. Szeretnénk egyszerûbbé tenni a tájékozódást a hivatali ügyintézést illetõen, több információt adni az állampolgárokat érintõ ügyekben.

Cégnév: Doboz Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 5624 Doboz Kossuth tér 3.
Levelezési cím: 5624 Doboz Kossuth tér 3.
Telefon:
mobil: 06-66/268-765
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©