Gádoros Nagyközség Önkormányzata

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek.

Céginformáció:
Gádoros Árpád-kori település, melyet a tatárok 1241-ben felégettek. Egy 1436-ból származó királyi adománylevél már említi, mint Gadoros-pusztát, neve a település õsi templomának elõcsarnokára, gádorára utal. Az újratelepülés éve 1826. Báró Dezséri Rudnyánszky Sándor ekkor kötött szerzõdést a földek megmûvelésére az orosházi és szentesi lakosokkal. 1901-ig a Bánfalva nevet használták. A néphagyomány szerint az odatelepülõk megbánták döntésüket, az elnevezés tehát a bánat szóból ered. Mások szerint azonban egyszerûen Rudnyánszky báró nevezte el így új birtokát.

Justh Zsigmond író (1863-1894) síremlékét 1963-ban helyezték Gádorosra a Justh-majorból. Az író birtokán parasztszínházat alapított. A klasszikus és népszínmûveket a birtokán élõ és dolgozó parasztok adták elõ.

Érdekesség, hogy ebben a temetõben nyugszik Udvardi Kossuth Lászlóné, aki Petõfi elsõ szerelmének unokája volt.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek
Kérem kísérjék figyelemmel a Községünkben történõ kulturális, szórakoztató és sporteseményeket, illetve gazdasági és környezeti változásokat.

A 4300 fõs településen élõk fõ megélhetési forrása a mezõgazdaság. Az infrastruktúra, a csatornázás kivételével, megoldott. Az ideérkezõ vendégek kipihenhetik a hétköznapok fáradságát, testi-lelki, szellemi felüdülést találnak itt, közelebb kerülnek az érintetlen természethez. Amennyiben "barangolása" során felkeltettük érdeklõdését,



SZERETETTEL VÁRJUK, LEGYEN A VENDÉGÜNK!

Cégnév: Gádoros Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 5932 Gádoros, Kossuth u. 16.
Levelezési cím: 5932 Gádoros, Kossuth u. 16.
Telefon:
mobil: 68/490-001
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©