Tarhos Község Önkormányzata

Tarhos Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A település egykor õsi puszta volt. Jelentõsége 1775-tõl kezdõdött, amikor a Wenckheim család birtokába került. A Wenckheim-kastély parkja helyileg védett, értékes faállománnyal, valamint gazdag madárvilággal rendelkezik. Az egykori kastély ma gyógypedagógiai intézetnek ad otthont, nem látogatható.

A második világháború után, 1946-ban Gulyás György szervezésében a volt grófi kastélyban énekiskola nyílt, ami Tarhos nevét országos hírûvé tette. A mûvészi kivitelû zenepalotát 1952-ben és 1953-ban 3,5 millió forintos beruházással építették, s Kodály Zoltán jelenlétében adták át rendeltetésének. A tarhosi általános iskolát, zenegimnáziumot és zenemûvészeti szakiskolát azonban 1954-ben egy népmûvelési miniszteri rendelettel megszüntették és helyébe gyógypedagógiai intézetet létesítettek.

Az 1976 óta az egykori iskola hagyományra alapozva megrendezett Békés-tarhosi Zenei Napok ismét országos hírnevet szereztek a településnek.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Sok szeretettel köszöntöm Önt Tarhos község honlapján.

Fogadja szeretettel a település internetes bemutatkozó oldalát. Remélem, kellõ információt tudunk Önnek nyújtani e békési kis községrõl és annak életérõl.

A honlapunk célja nemcsak a település iránti érdeklõdés felkeltése. Az oldalakat lapozva az interaktív hírportálunkban olyan - elsõsorban a helyi lakosokat, vállalkozókat érdeklõ - információkat talál, amely segíti az önkormányzat munkájának megismerését. Ezek között a testületi ülési anyagok, a rendelet éppúgy megtalálhatók, mint az önkormányzat munkájáról hírt adó közlemények.

Segíti Önt On-line információk megjelenítése a közigazgatási szolgáltatásokról, a nyomtatványok, ûrlapok letöltésének lehetõsége az ügyintézéshez.

Hírt adunk a helyi közéletrõl, tájékoztatunk eseményekrõl.

Remélem, hogy a honlap által megvalósított funkciók, a tájékoztatás, az ügyfélkapcsolatok a helyi demokrácia mûködése szempontjából betöltik rendkívül fontos szerepüket.

Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Tarhos Község Önkormányzata
Székhely: 5641 Tarhos Petõfi u.29.
Levelezési cím: 5641 Tarhos Petõfi u.29.
Telefon:
mobil: 06-66/429-171
Weboldal: www.tarhos.hu
Email:

Minden jog fenntartva 2024©