Zsadány Község Önkormányzata

Zsadány Község Önkormányzata Galéria,turizmus,közoigazgatás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek.

Céginformáció:
Zsadány az ország egyik legtisztább, legápoltabb települése, ahol mégis jó lenni a helyieknek és ide látogató vendégeknek egyaránt. Nyolc rendõrrel dolgozó Rendõrõrsünk az ország egyik legjobb közbiztonságát garantálja. Tizennégy fõvel és három mentõautóval mûködõ mentõállomásunk vigyázza a helyiek, szomszéd falvak és turistáink egészségét. Közigazgatási területünk 6700 ha, amelyet két kisebb folyó a Korhány és a Holt-Sebes Körös szel át egymásba torkolva az õsi Tölgyfás pusztánál. Hatalmas szántók, nagy kiterjedésû szikes puszták, több száz hektár õshonos erdõ, halastavak, nádasok, sok földpiramis teszik az alföld legszebb érintetlen tájává Zsadányt.

Több ezer éve lakott településünk a határok nélküli Európában fontos helyet tölthetett be, meggyõzõdésem, hogy Zsadány volt a legnagyobb hun király, Attila fõvárosa. Ennek bizonyítása még hosszú idõt vehet igénybe, de célunk az elõkészület egy hatalmas idegenforgalomra.

A tervezett ipari parkunkban, a helyben megtermelhetõ mezõgazdasági termékek feldolgozásához, élõmunkát igénylõ, a környezetet nem terhelõ ipari üzemek, logisztikai raktárak létrehozásához akarunk helyet adni.

A hozzánk látogató turistáknak a legnagyobb vonzerõt a 9000 ha-os Körös-Maros Nemzeti Park jelenti, vadakban, halakban, növényritkaságokban gazdag tájunk jó kikapcsolódást, szórakozást nyújt természetkedvelõ embereknek. Vendégházunkban, a Vadászházban, magánlakásoknál és a közeli Gyula, Füzesgyarmat, Hajdúszoboszló szállodáiban lehet megszállni.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közoigazgatás,közterület fenntartás,könyvtár,önkormányzati feladatok ellátása,helyi hírek.Zsadány, avarul-hunul "méltóság", az ország keleti határán található a mai Békés megyében, annak az észak-keleti csücskében. Ezer évig a nagy Bihar megyéhez tartoztunk, Trianon után elszakadtunk éltetõ városunktól, Nagyváradtól, amely 35 km-re van Zsadánytól. A XX. század elején még 3600 lakosú "zsíros" Zsadány, ma 1870 lakosra csökkent, szegény falu, köszönhetõen az elzártságnak, az öt évtized politikájának. Elzártságunkat a határ közelsége a rossz úthálózat és a nagyvárosoktól viszonylagos nagy távolság alakította ki. Gyula 45 km-re délre, míg Debrecen 72 km-re északra van Zsadánytól. Az itt élõk megélhetése a mezõgazdaság, növénytermesztés, állattenyésztés-erdõgazdálkodás, élelmiszeripar-malom, pékség, a heti vagy napi ingázás távoli városokba és az önkormányzati közhasznú, közcélú munkák. A magas munkanélküliséget megpróbáltuk a település javára fordítani azzal, hogy az önkormányzati beruházásokat - Idõsek Otthona építését, iskolaépítést, óvodai tornaterem építést, bérlakásépítéseket, vendégházépítést, leírhatatlan mennyiségû felújítást, kommunális munkát - helyi munkanélküliekkel végeztettük el.

Cégnév: Zsadány Község Önkormányzata
Székhely: 5537 Zsadány, Béke út 82.
Levelezési cím: 5537 Zsadány, Béke út 82.
Telefon:
mobil: 66/497-100
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©