Abaújalpár Község Önkormányzata

Abaújalpár Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,köüzigazgatás,közterület fennatrtás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A települést elõször 1330-ban említik Alpár néven. Ekkor még az Aba nemzetség birtoka, késõbb az Alpáryaké. A török hódoltság idején a falu elpusztult, a 16. században református magyarok telepítették be újra. A 17. században a husziták lakták, õk építették a kazettás mennyezetû gótikus stílusú templomot.

Mai nevét 1905-ben kapta a község. Ekkor több nemesi család kúriája is itt állt. Ezek a II. világháború után enyészetnek indultak

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,köüzigazgatás,közterület fennatrtás,önkormányzati feladatok ellátása.A települést elõször 1330-ban említik Alpár néven. Ekkor még az Aba nemzetség birtoka, késõbb az Alpáryaké. A török hódoltság idején a falu elpusztult, a 16. században református magyarok telepítették be újra. A 17. században a husziták lakták, õk építették a kazettás mennyezetû gótikus stílusú templomot.

Mai nevét 1905-ben kapta a község. Ekkor több nemesi család kúriája is itt állt. Ezek a II. világháború után enyészetnek indultak

Cégnév: Abaújalpár Község Önkormányzata
Székhely: 3882 Abaújalpár, Fô u. 1.
Levelezési cím: 3882 Abaújalpár, Fô u. 1.
Telefon:
mobil: 47/330-165
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©