Arnót Község Önkormányzata

Arnót Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Elõször Ornolthy néven említik 1230-ban, neve valószínûleg személynévbõl ered. Késõbb többek között Alsóarnót és Sajóarnót is volt a neve, 1910-tõl hívják Arnótnak.

A 16. századig Szendrõhöz tartozott, ekkor azonban a török támadások következtében elpusztult. Csak 1687 után népesült be újra. Az 1848–49-es szabadságharc idején a település határában is folytak harcok.

A jobbágyfelszabadulás után a település virágzott, 1885-ben azonban filoxérajárvány sújtotta. Több család kivándorolt. A gazdaság fejlõdésének az I. világháború vetett véget. A falu a II. világháborúban súlyos károkat szenvedett.

1945-ben megalakult a Nemzeti Bizottság, és újra beindult a gazdálkodás. 1948-tól egyre szigorodott a beszolgáltatási rendszer, emiatt 1956-ban egy küldöttség Miskolcra ment tüntetni. Az 1956-os forradalom után a beszolgáltatást eltörölték. A fiatalok nagy része az iparban vállalt munkát.

Üzleti ajánlat:
Õszintén örülök, hogy Arnót weboldalain üdvözölhetem.
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
A váratlan találkozásunk örömére, kérem tegyen velem egy virtuális sétát településünkön, és

ismerje meg Arnót földrajzát, történelmét, szolgáltatóit, a mûködõ vállalkozásokat és település fejlesztési elképzeléseinket,
pillantson be intézményeink mûködésébe, kulturális életünkbe és dolgos hétköznapjainkba, céltudatos gazdasági törekvéseinkbe.
Bízom benne, hogy a faluba érkezõ vendégeket, a befektetési és letelepedési lehetõségeket kutatókat megragadják az eddig nem ismert lehetõségek.

Amennyiben sikerült meggyõznünk Önt Arnót vonzó értékeirõl, jöjjön el hozzánk, és legyen a lakótársunk.Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Arnót Község Önkormányzata
Székhely: 3713 Arnót, Petõfi S. u. 120
Levelezési cím: 3713 Arnót, Petõfi S. u. 120
Weboldal: www.arnot.hu

Minden jog fenntartva 2024©