Aszaló Község Önkormányzata

Aszaló Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Elsõ okleveles említése 1275-bõl származik, Ozalou néven. Már a középkorban jelentõs volt szõlõ- és bortermelése, lovai és méhészete. 1553-ban I Ferdinánd elzálogosította. Késõbb a nagyváradi káptalan birtokába került. A hol Borsod hol Abaúj megyéhez tartozó településen többször is tartottak megyegyûlést. A 16. század második felében már fiú és lányiskola is volt Aszalón.

1824-ben és 1854-ben tûzvész pusztította el a község legnagyobb részét, de mindkétszer újjáépítették.

1960-as években légvédelmi tüzérségi rakétabázis és honvédlaktanya épült a területén, de az 1980-as években bezárták.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Köszöntöm Önt Aszalón - a település több mint 2000 lakosa nevében - azon a településen, melynek történelmét 1275 évtõl nyomon követhetjük. Évszázadok során többnyire virágzó mezõgazdaságáról volt nevezetes, melyet a Hernád folyó völgyének egyik legjobb minõségû földje biztosított. Fõként szõlõtermesztése és borászata miatt volt ismert, de a gazdálkodás minden mezõgazdasághoz kötõdõ ágazata jellemzõ volt a településre.

A Magyar-hegy parcelláiról, a híres, jó szõlõ és bortermõ dûlõrõl csodálatos panoráma tárul elénk a bõcsi sörgyártól a Zempléni hegységig, a Hernád-völgyén keresztül.
A Hernád folyó szerintem Aszalón mutatja meg legnagyobb szépségét utazása során.
Aszaló 19 km távolságra van Miskolctól. Kitûnõ autóbusz és vonatközlekedés teszi kellemessé megközelítését Kassa irányában. A 3. sz. fõúton Miskolcról 15-20 perc alatt elérhetõ gépkocsival.
A falu központjában a Római Katolikus és a Református templom messzirõl hirdeti, hogy a település lakói hitüket gyakorló István király késõi utódai.
Óvodánkban 60-70 gyermek, iskolánkban 265 tanuló 16 csoportban sajátítja el az alapokat.
Pincefalunkban a 234 présház és pince jelentõs számban hívogatja a jó borra szomjazó vendégeket.
Bízunk benne, hogy a közeljövõben önkormányzatunk tulajdonába kerülõ laktanya objektuma kitûnõ lehetõséget kínál majd a gazdasági vállalkozásoknak, turisztikai és szociálpolitikai elképzeléseinknek.


Örömömre szolgál, hogy meglátogatta honlapunkat. Kérem, amennyiben lehetõsége van rá ténylegesen is látogassa meg településünket, rendezvényeink és ünnepeink alkalmával, illetve a mindennapi hétköznapokon.

Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Aszaló Község Önkormányzata
Székhely: 3841 Aszaló Rákóczi Ferenc út 87.
Levelezési cím: 3841 Aszaló Rákóczi Ferenc út 87.
Telefon:
mobil: 06/46 596-266,
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©