Szendrőlád Község Önkormányzata

Szendrőlád Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A népvándorlás utolsó szakaszában a honfoglaló magyarsághoz csatlakozott három kabar törzs települt itt meg, olvadt össze az õslakossággal, és alakították ki azt a vármegyét, melynek központja az õskori földvárra épített honfoglalás kori, megerõsített földvár volt, Borsod vára, amirõl késõbb a mai egyesített megye legnagyobb része nevét kapta.

Szendrõlád elsõ írásos emlékei a XIII. századból erednek. A XVI. században a törökök elpusztították a községet, majd hódoltsági területté lett, egy része pedig a szendrõi vár tartozéka volt. A törökök idejében a Bükktetõn volt egy vár, és a várból vezetett egy alagút a töltés széléig a Bódvához. Mivel a Bódván csak itt lehetett átkelni, Szendrõnek ez volt az átkelõhelye. A település csak a török kiûzése után indult fejlõdésnek. A Bódván malom üzemelt, s a XIX. században téglagyára is volt.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.Szeretettel köszöntöm Önt Szendrõlád honlapján.

Nagy öröm számomra, hogy az interneten barangolva Szendrõlád honlapját választotta.

A Szendrõládról összeállított információkkal és néhány fotóval szeretnénk

megismertetni a településünk
földrajzát, természetvédelmi területünk szépségeit,
történelmét, mûemlék jellegû épületeinket,
bemutatni a falu
önkormányzatát, intézményeit,
népi hagyományait, kultúráját,
megnyerni a befektetõk támogatását
a falusi turizmus, a mezõgazdaság, az állattenyésztés és egyéb vállalkozások településünkön való mûködtetésére,
támogatásokat szerezni
a cigányok életkörülményeinek javítására, képzésük, vallási magatartásuk fejlesztésére, szabadidejük kulturált eltöltésére.
Bízom benne, hogy honlapunkon sok hasznos, és új információt talál, melynek eredményeként személyesen is ellátogat Szendrõládra.

Cégnév: Szendrőlád Község Önkormányzata
Székhely: 3751 Szendrõlád, Fõ út 63.sz.
Levelezési cím: 3751 Szendrõlád, Fõ út 63.sz.
Telefon:
mobil: 48/ 469-348; 48/ 560-556
Weboldal: www.szendrolad.hu

Minden jog fenntartva 2024©