Nagymágocs Község Önkormányzata

Nagymágocs Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A mûemléki értékû volt uradalmi tiszttartói lakásban, utóbb polgármesteri hivatalnak helyet adó épületben került kialakításra. Célja egyrészt a falu lakóinak bemutatni a település múltját, az egykori élet mindennapjait. Másrészt látnivalót kínálni a faluba érkezõ turisták számára, akik így megismerhetik a település múltját és értékeit. A gyûjtemény a 2003. évi Nagymágocsi Falunapok alkalmával került megnyitásra. A 2005. évi falunapok alkalmával vette fel a Nagymágocson több évtizeden át szolgálatot teljesítõ Ferences rendi kapucinus szerzetes, Felícián Atya nevét. A község ezzel is, valamint a posztumusz adományozott „Nagymágocs Nagyközség Díszpolgára” cím adományozásával tisztelgett az Atya kutatómunkája elõtt, mellyel megalapozta e gyûjtemény kialakítását, s sokat tett a település múltjának megismerése, régészeti emlékeinek feltárása érdekében. A gyûjtemény elsõ termében a látogatók megismerkedhetnek a település földrajzi és történelmi emlékeivel, az itt folyó mezõgazdasági munkákkal és annak eszközeivel. A második terem a múlt század embereinek lakó- és életkörülményeit mutatja be a születéstõl az elmúlásig. A folyosón Nagymágocs építészeti emlékeit reprezentáló fotókiállítás, valamint a Neubauer József Felícián Nagymágocson végzett sokrétû tevékenységét bemutató tablósorozat látható. Itt helyeztük el az Atya gyûjteményébõl létrehozott ásványkiállítást is. A gyûjtemény áprilistól októberig szombatonként 14 és 16 óra között látogatható, egyéb idõpontban a mûvelõdési központban vagy a 63-363-004-es telefonon elõzetes egyeztetés szerint.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.Neve 1426-ban jelenik meg elõször, Magoch formában. A terület 1722-tõl a Gróf Károlyi család birtoka volt, és alföldi uradalmi központja. Késõbb birtokosa volt a Festetich család is. 1872-ben eszmei községgé alakult, tipikus tanyai település. 1935-ben jelentõsen csökkent a területe Cserebökény, Disznóhalom, Györgykirályság, Józsefszállás, Lajoshalom és Lajosvizesráta kiszakadt, és más területekkel együtt Kiskirályság néven önálló községet alakítottak. 1956-ban kivált Árpádhalom és Bojtártelep, Szendreimajor és Zoltántér is.

Cégnév: Nagymágocs Község Önkormányzata
Székhely: 6622 Nagymágocs, Szentesi u.42.
Levelezési cím: 6622 Nagymágocs, Szentesi u.42.
Telefon:
mobil:
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©