Balinka Község Önkormányzata

Balinka Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellása.

Céginformáció:
A település neve 1193-tól fokozatosan alakult ki (Boyanka - Boyenka - Bayonka - Baysonka - Bayinka - Balinkay) és 1755-tõl nyerte el mai nevét.
Balinka, mint helység és birtok az Árpád-házi királyok korából származik. A ránk maradt legrégebbi oklevél szerint 1193-ban III. Béla király a székesfehérvári keresztes lovagoknak ajándékozta „Boinca” néven. Az ezt követõ évszázadokban a királyok gyakran adományozták más és más fõúri családnak egészen a törökök elleni háborúkig. Ezekben a harcokban a falu teljesen elpusztult, lakóinak sorsa ismeretlen.
A XVII. században német lakosokkal települt újra, az elpusztított település helyétõl kissé keletebbre. Kimagasló volt a német lakosság tapasztalata az erdõ-, szõlõgazdálkodás és az állattenyésztés területén. A szorgalmas munka eredményeként a település fejlõdött. 1873-ban községgé alakult, az isztiméri körjegyzõség tagjaként.

Üzleti ajánlat:
Köszöntöm Önt Balinka község lakóinak nevében településünk honlapján.

Községünk Fejér Megye északnyugati szélén, a Bakony keleti peremén fekszik. Északon a Vértes-hegység, keleten és délen a Bakony határolja.

Községünk egyik jellegzetessége, hogy két, egymástól 5 km-re fekvõ településrészbõl (Balinka, Mecsér), valamint a kettõ között félúton található lakott külterületbõl (Bánya telep, MÁV telep) áll. Ezen kívül még Balinka belterületétõl 9 km-re nyugatra fekvõ Kisgyón is a településünk közigazgatási területéhez tartozik, amely a környék egyik legszebb turistaparadicsomává nõtte ki magát.

Kérem nézzen körül honlapunkon, ismerkedjen meg a település történetével, tekintse meg képgalériánkat. Informálódjon közintézményeinkrõl, rendezvényeinkrõl, civil szervezeteinkrõl, a Polgármesteri Hivatal munkájáról.

Amennyiben felkeltettük érdeklõdését, a község lakói, vezetõi szeretettel várnak minden látogatót, akik pihenni akarnak nálunk és meg szeretnék ismerni ezt a szép, helyenként vadregényes természeti környezetet.Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellása.

Cégnév: Balinka Község Önkormányzata
Székhely: 8055 Balinka Petõfi u.34.
Levelezési cím: 8055 Balinka Petõfi u.34.
Telefon:
mobil: 22/411-606
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©