Csókakő Község Önkormányzata

Csókakő Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Magyarország közel 3200 települése között az 1100 lakosú Csókakõ a kisebbek közé tartozik, azonban gazdag történelmi múltját bizonyító középkori vára, környékének varázslatos természeti szépsége, az itt termõ finom borok mindig sok látogatót vonzanak ide.

Várunkat a Csák nemzetség építette, majd tulajdonosa volt több királyunk, a Rozgonyi család, Báthoryak, Kanizsaiak, Nádasdyak a törökök, Hochburgok, Lambergek.

Az itt élõ emberek egy része több 100 év óta a mezõgazdaságból, bortermelésbõl él. A csókakõiek büszkén vállalják, hogy a száraz karakteres borok közül a térségben terem a legjobb minõségû.
A folyamatosan épülõ, szépülõ Csókakõ lakói mindig hagyományos vendégszeretettel várnak minden idelátogató vendéget.


Oldalainkat folyamatosan aktualizáljuk, ezért ha pontos és naprakész információkra van szüksége, kérem, hogy a továbbiakban is keresse fel weblapunkat. Szívesen fogadjuk észrevételeit, ötleteit, amelyet közvetlenül a polgármesteri hivatalba küldhet.

Üzleti ajánlat:
A falu neve eredetileg kizárólag a várra vonatkozott. A település neve valójában Váralja volt. Említése 1461 után már nem szerepel az okmányokban, amibõl arra lehet következtetni, hogy a település a török idõk elején megsemmisült. A vár vadászati jelentõsége a törökök kiûzése után megszûnt, és a Csókakõ elnevezés a lassan újra népesedett településre tevõdött át. A legvalószínûbb azonban, hogy a vár és késõbb a település a csóka madárról kapta a nevét.


Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Csókakő Község Önkormányzata
Székhely: 8074 Csókakõ, Petõfi Sándor út 3.
Levelezési cím: 8074 Csókakõ, Petõfi Sándor út 3.
Telefon:
mobil: 22/422-001
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©