Gárdony Város Önkormányzata

Gárdony Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,Velencei-tó,programok,egyház

Céginformáció:
Gárdony a Velencei-tó déli partján, a Dunántúl kapujában fontos útvonalak találkozásában fekszik. A fõvárostól 45 km-re, Székesfehérvártól 20 km-re, 6260,5 hektár területen terül el.

A tópartnak Velencétõl jó közúti kapcsolata van keresztirányban Pusztaszabolcs-Adonyon át a 6-os úttal (Dunaújváros) és a Duna vonalával, valamint Nadap-Lovasberényen át a Vértes tájaival. Partjait északon az M7-es autópálya, délen a Budapest-Nagykanizsa vasútvonal és a 7-es fõút fogja közre. Ezekbõl következõen jól és viszonylag könnyen megközelíthetõ az ország nyugati és keleti részérõl is.

A tó vize, a kedvezõ éghajlat, a természeti adottságai országos jelentõségû üdülõterületté tette a települést. Gárdony a Velencei-tavi üdülõkörzet egyik közigazgatási, ellátó, idegenforgalmi központja. Három városrészbõl áll: Gárdony, Agárd, Dinnyés.

Lakóinak száma 8509 fõ állandó lakos, 509 fõ tartózkodási hellyel rendelkezõ. A korábbi egyszerû község (elsõ okleveles említése 1424-bõl való) 1970. január 1-jétõl nagyközség, 1984-tõl városi jogú nagyközség (városkörnyéki székhely, 14 település tartozott hozzá), 1989. március 3-tól város.

A város kereskedelmi és szolgáltató hálózata jól kiépített. ABC-áruházak és több iparcikk-üzlet várja a vásárlókat. Számos étterem, vendéglõ és csárda, különbözõ kategóriájú hotel, motel, panzió, kemping, jól kiépített strandok állnak a pihenni vágyók rendelkezésére.

A város egészségügyi ellátottsága magas színvonalú - négy felnõtt háziorvosi körzet, két gyermek háziorvosi körzet, két fogorvosi körzet biztosítja a betegek hétközbeni alapellátását. Emellett jól felszerelt ügyeleti szolgálat mûködik, valamint belgyógyászati, nõgyógyászati, szemészeti szakrendelés és kislabor.

Mind a három városrészben könyvtár szolgálja az olvasni, mûvelõdni vágyó állandó lakosokat és üdülõket. A Gárdony Galéria 1993. óta közel kétszáz mûvész bemutatkozására adott eddig lehetõséget.

A város mûemlékei nevezetesek. Az 1784-ben épített református templom híres mûemléki épület. Itt keresztelték meg az Agárdon született nagy magyar írót, Gárdonyi Gézát (Ziegler Géza). Az agárdi katolikus templom 1824-ben épült.

A településen négy napköziotthonos óvoda mûködik, két általános iskolában folyik az oktatás, s az egyik iskolában a gimnáziumi képzés is biztosított. A széleskörû szociális ellátás érdekében önálló intézményként Szociális Szolgálat üzemel.

Évadnyitó rendezvények, az évenként ismétlõdõ kulturális programok, a mûvészeti jellegû kiállítások és jótékonysági koncertek hagyományteremtõ értékek. A sportversenyek a sokféle kirándulási lehetõség, a tó körüli kerékpáros és a vízi túrák idegenforgalmi szempontból is érdekesek, vonzóak.

Agárd településrészen található az 1999-ben gyógyvízzé minõsített melegvizû fürdõ, a területén motel és kemping várja a vendégeket.

Gárdony város fejlõdését, az itt lakók életkörülményeit a jövõben is elsõsorban a térség.

Üzleti ajánlat:
Örömömre szolgál, hogy Gárdony Város megújult honlapján üdvözölhetem!

Helyi lakos vagy vendég egyaránt értékes információkat talál oldalainkon és több hasznos funkció szolgálja az Ön kényelmét. Az általános- és közhasznú információkon túl tájékozódhat hivatali ügyintézésrõl, intézményeinkrõl, gárdonyi és Velencei-tavi látnivalókról, programokról, szolgáltatásokról, küldhet képeslapot szeretteinek és több, az Ön idejét kímélõ, kényelmét szolgáló szolgáltatást vehet igénybe.

Kilencezer lakosú városunk csodálatos gyógyfürdõje, a Velencei-tó kiváló minõségû vize, a nádasok között megbújó kis tisztások romantikája és a dinnyési Nádastó madárvilága felejthetetlen élményeket kínálnak. A Város és környezete tartalmas kikapcsolódást kínál a turistáknak és nyugodt, harmonikus lakókörnyezetet az itt élõknek.

Elsõsorban kedvezõ, központi elhelyezkedése miatt egyre több nagyvárosi család dönt úgy, hogy Gárdonyban teremt új otthont. Oktatási intézményeink: több kiváló óvodánk, magas színvonalon szervezett iskoláink és gimnáziumunk mind az itt élõ családokat szolgálják. Az egészségügyi ellátásban több szakrendelés helyben elérhetõ. Szabadidõs-, sport-rekreációs és kulturális programok között bõséggel válogathatnak itt élõk és turisták egyaránt.

Kedves Látogató, arra biztatom, hogy használja rendszeresen Gárdony honlapját, hogy tájékozott legyen az Önt érdeklõ témákban! Olvassa az aktuális híreket, használja a közérdekû információkat, ügyintézéshez töltse le a letölthetõ nyomtatványokat! Amennyiben turisztikai szolgáltatás után érdeklõdik, használja a turizmus ajánlatkérés funkciót! Iratkozzon fel a hírlevélre, ha szeretne rendszeresen híreket kapni Gárdonyról! Örömmel fogadjuk észrevételeit, javaslatait a vendégkönyvben.

Kellemes böngészést kívánok!
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Gárdony Város Önkormányzata
Székhely: 2483 Gárdony, Szabadság u. 20-22
Levelezési cím: 2483 Gárdony, Szabadság u. 20-22
Telefon:
mobil: 22/570-027
Weboldal: www.gardony.hu
Email:

Minden jog fenntartva 2024©