Pátka Község Önkormányzata

Pátka Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A község délkeleti határában lévõ Szûzvár mellett keltakori földvár sáncmaradványi találhatók, ami a terület bronzkori betelepültségét bizonyítja. Az 1800-as évek végén keltakori vagy korai római korból származó ezüst-leletek kerültek elõ. A római korból a Császár-vízen duzzasztógát maradványai találhatók. A római korból útmaradványok, kõfaragványok és egy Mithras-szentély maradványi is fennmaradtak. Az Árpád-kori templom maradvány körül a 11. századi halomsírokat találtak. A község elsõ írásos emléke 1192-bõl származik, amikor Pacca néven említik. A községet I.Mátyás király a Zsámbékra betelepített pálosrendi szerzeteseknek adományozta. 1426-ban a település elõbb a tatai vár, majd a csókakõi vár uradalom része lett. A török hódoltság alatt a falu teljesen elnéptelenedett, míg 1692-ben a terület a Hochburg család (majd leszármazottaik) birtokába került. A kuruc idõkben a község fontos tanácskozási hely volt, melyre emléktábla hívja fel a figyelmet. 1725-ben a falut tûzvész pusztította el, amely gondatlanságból keletkezett. Az 1848-1849-es szabadságharc híres pákozdi csatát követõen a községet a menekülõ császári csapatok feldúlták. A 20. század fordulójára a község lakosainak száma elérte a 2000 fõt. A község területe 1945-ig a Hochburg leszármazott Ivánka család birtokában volt. A II. világháború harcai a községet elkerülték, holott a közelében nagy tankcsata zajlott Székesfehérvár bírtoklásáért.

Üzleti ajánlat:
Községünk polgárai számára segítséget szeretnénk nyújtani a mindennapokhoz, ezért részletesen ismertetjük, hol, mikor és kihez fordulhat a Polgármesteri Hivatalban ügyes-bajos dolgaik intézésekor, hol és milyen telefonszámon érheti el a Képviselõ-testület tagjait, mikor rendelnek községünkben a házi- és szakorvosok.

Természetesen sok egyéb érdekességet is tartogatunk a kedves honlap-látogatóinknak.

Reméljük, mihamarabb valóságosan is felkeres bennünket, hogy élvezhesse vendégszeretetünket.



Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Pátka Község Önkormányzata
Székhely: 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4.
Levelezési cím: 8092 Pátka, Vak Bottyán tér 4.
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©