Tordas Község Önkormányzata

Tordas Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A település és környéke már õsidõk óta lakott helynek számít, amit a környéken talált nagyszámú bronzkor-i és rómaikor-i lelet is igazol.

Az egykori, itt átmenõ római út Ráczkeresztúr, Martonvásár, Tordas, Gyúró vonalát érintve Göböljárás pusztánál érte el az egykori Aquincum (Óbuda, Floriana (Csákvár) egykori római fõutat.

A település nevét írásos források 1270-ben említik elõször, Thordos alakban. Ekkor nemesi birtok volt. A település birtokosa, Martonvásári Gergely itteni földjét és szõleit a margitszigeti apácáknak adta.

1276-ban mint a "Nagy út" melletti Turdos van említve. Egy ez évi pápai összeírás szerint az apácák itt három nagy szõlõt birtokoltak Chaba néhai felesége hagyatékából.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.Fejér megye délkeleti részén, a Szent László patak mellett fekszik. Budapest 25 km, Bicske 26 km, Biatorbágy 18 km, Csákvár 27 km, Érd 17 km, Martonvásár 3 km, Gyúró 2 km távolságra található.

Cégnév: Tordas Község Önkormányzata
Székhely: 2463 Tordas, Szabadság út 87.
Levelezési cím: 2463 Tordas, Szabadság út 87.
Telefon:
mobil: 22/467-502
Weboldal: www.tordas.hu
Email:

Minden jog fenntartva 2024©