Ásványráró Község Önkormányzata

Ásványráró Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
E vidék legalább ötezer éve lakott hely a feltárt régészeti leletek alapján. Egyaránt került elõ csiszolt kõeszköz az ún. újabb kõkorból; lándzsa a bronzkorból, kelta urnasír a vaskorból, de találtak Antonius Pius korából származó római aranypénzt is. Ásványról, Ráróról és Zsejkérõl nincs hiteles Árpádkori adat, régebbi munkák állítják ugyan, hogy Roro, azaz Ráró várát 1293-ban Frigyes német-római császár elfoglalta, de az újabb kutatások inkább az ugyancsak Duna-menti, ausztriai Rohrau említését valószínûsítik.1332-ben a pápai adószedõk jegyzékükben már felszenteltként említik az ásványi Szent András templomot. A 14. század derekán Ráró már a Héderváry-uradalom része, ezt az 1372. évi elsõ említés után, ( 1372.11.06.-án Hedruh War-i Héder fia Jakab mester levele Omodé mesterhez Karcha-i Textor Miklós jobbágy adóssága tárgyában.A levél rárón keltezve:in raro,sabbato proximo post emerici conf,1372. )

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.Ásványráró Szigetköz középsõ részén a Duna mellett fekszik, Gyõr és Mosonmagyaróvár között szinte félúton. Önálló község a Szigetköz közepén, a Duna jobb partján, a szigetközi 1401. sz. út két oldalán. Gyõrtõl 20 km, Mosonmagyaróvártól 22 km távolságra. Két település, Ásvány és Ráró egyesítésébõl jött létre 1936-ban. A nyelvészek szerint az Ásvány helynév mesterséges árok ásott tó, kút jelentésû; a Ráró sólyomféle ragadozó madár, kerecsen jelentésû és valószínûleg személynévbõl vagy erdõnévbõl átvéve változott helynévvé.

Cégnév: Ásványráró Község Önkormányzata
Székhely: 9177 Ásványráró Rákóczi u.14.
Levelezési cím: 9177 Ásványráró Rákóczi u.14.
Telefon:
mobil: 06 (96) 576-053
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©