Enese Község Önkormányzata

Enese Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Enese története
Enese történeti vázlata 1270-tõl napjainkig

Enese község a XIX. század 80-as éveinek második feléig a törzsnemzetségbõl származó Enessey család õsi fészke, a XIII. századig azok osztatlan birtoka volt. Eddig ismert elsõ okleveles elõfordulása 1270-bõl való, amelyben „méltán az enesei majorságban lakozó" személyekrõl esik említés. A következõ évben /1271/ a Lajta és a Rábca folyók között lezajlott, Ottokárt visszavonulásra kényszerítõ véres ütközetben, V. István seregében említik Enessey Ákost. A település neve ezidõben és a késõbbiekben is többféle módon fordult elõ, a XV. század végén szereplõ Énese alak rögzüléséig. Így például egy 1368-ban keletkezett határjárási oklevélben Inse alakban található. Ugyancsak ebben a formában említi egy 1373-as perirat a tanukért beidézett Fejes János neve mellett, aki a „Gyõr melletti Insérõl" származott.


Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.Nagyon sok szeretettel köszöntöm Önt Enese község honlapján. Szeretnénk az Interneten bemutatni községünket, a közel 1800 lakosú Enesét. A Rábaköz Tóköz Hanság találkozásánál fekvõ település gazdag múlttal és reményünk szerint bíztató jövõvel rendelkezik.

Cégnév: Enese Község Önkormányzata
Székhely: 9143 Enese, Szabadság u. 25.
Levelezési cím: 9143 Enese, Szabadság u. 25.
Telefon:
mobil: 06/96-363-013 96/562-002
Weboldal: www.enese.hu

Minden jog fenntartva 2024©