Mosonszentmiklós Község Önkormányzata

Mosonszentmiklós Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A településrõl az 1208-ban keletkezett okirat tesz elõször említést. Mosonszentmiklós mostani neve a Mosoni-síkságra utal.

A település egyik büszkesége a falu közepén emelkedõ dombra épült templom (18. század vége), amelynek 47 m-es tornya és a mellette álló két kápolna – a jobb oldali Szent Kereszt-kápolna a 16. században, a bal oldali 1929-ben épült – impozáns látványt nyújt. Az ilyen típusú templomtér egyedülálló az országban. A templom képeit a két világháború között Pandúr József festette. A második világháború rongálásait a falu szülötte, Samodai József festõmûvész javította. Az õ mûve az egyik kupolán a Magyarok Nagyasszonyát, a másikon pedig Urunk színeváltozását ábrázoló kép is.

A falut a szocializmus évtizedei alatt (1973-ban) Lébényhez csatolták Lébénymiklós néven, majd a szocializmus elmúltával az összevonás is megszûnt.

A község tagja az 1993-ban alakult Szent Miklós Szövetségnek, amelynek keretében a Kárpát-medence azonos nevû települései kulturális kapcsolatokat ápolnak.

Üzleti ajánlat:
A 2560 lakosú község a Gyõr, Mosonmagyaróvár és Csorna közötti háromszögben fekszik, valamennyi várostól 20-20 km-re.

Két, ún. "kinti" községrész tartozik még a településhez: Gyártelep és Mosonújhely.Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Mosonszentmiklós Község Önkormányzata
Székhely: 9154 Mosonszentmiklós Felszabadulás utca 3.
Levelezési cím: 9154 Mosonszentmiklós Felszabadulás utca 3.
Telefon:
mobil: 96/360-023 96/564-450

Minden jog fenntartva 2024©