Hajdúnánás Város Önkormányzata

Hajdúnánás Város Önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Hajdúnánás, a mintegy 20.000 lakosú hajdúváros az Alföld északi peremén található. Copf stílusú református temploma karcsú, 60 méter fölé "nyúló" sudár tornyával emelkedik ki környezetébõl.
A város úgynevezett napszerkezetet tükrözõ fõterének másik jellegzetes épülete a századfordulón épült, kissé keleties, zsinagógákra emlékeztetõ Városháza épülete, elõtte hazánk egyik legszebb Kossuth szobrával.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.
Hajdúnánás, a mintegy 20.000 lakosú hajdúváros az Alföld északi peremén található. Copf stílusú református temploma karcsú, 60 méter fölé "nyúló" sudár tornyával emelkedik ki környezetébõl.
A város úgynevezett napszerkezetet tükrözõ fõterének másik jellegzetes épülete a századfordulón épült, kissé keleties, zsinagógákra emlékeztetõ Városháza épülete, elõtte hazánk egyik legszebb Kossuth szobrával.
Ma, tegnap, holnap - a múló idõ fogalmai. E közel 20.000 lelket számláló település szándékai szerint õrizni kívánja gazdag történelmi múltját, bemutatni lendületes jelenét és tervezni biztató jövõjét.



A köztudatban ma is az él leginkább, hogy Hajdúnánás teljes egészében hajdútelepülés, tehát történelmét 1605. december 12-tõl - a Bocskai által adományozott Korponai Kiváltságlevéltõl - számítja. Ez azonban tévedés, hiszen a település õsérõl már a XII-XIII. századtól tudunk. A Váradi Regestrum említi elõször Nánást, amely a késõbbiekben fõként Nánásmonostora név alatt bukkan fel, jelezve és egyértelmûvé téve, hogy egyházzal is rendelkezik. Kétségtelen azonban, hogy Hajdúnánás városi rangját 1605-ben kapta meg és híven õrzi azóta is.



A város ezen túl számokban is megjeleníthetõ. Néhány adat, mely „nem látható”, de meghatározó egy város életében: A villamoshálózat hossza 112,8 km, szilárd burkolat fedi a csaknem 100 km hosszúságú belterületû utak 90%-át. 85 km vízvezeték hálózza be a várost, és több mint 65 %-ban a lakásokat gázzal fûtik. Minden lakás be van kapcsolva a kommunális hulladékgyûjtésbe.



Örömünkre szolgál országunk, keleti régiók fejlesztési koncepcióra való törekvése, s az erre irányuló Európai Uniós támogatási rendszerek megjelenése.

Nagy várakozás elõzi meg az M3-as autópálya újabb szakaszainak építését, hiszen ez közvetlenül bekapcsolja Hajdúnánást az ország vérkeringésébe. 2006. decemberében 3 km-re lesz a várostól az autópálya.



Egy település reménye azonban nem csak a kormányzati intézkedésektõl marad életben. Az itt élõk sorsuk formálását önmaguktól is számon kérik. Partnert keresnek. Kevés település az, amely nem riválist, inkább partnert lát a szomszéd településben, ahol az együttgondolkodás a meghatározó. Ez a gondoskodás mód az, amellyel megszólítjuk mindazokat, akik lehetõséget látnak e városban, hogy befektetõként részesei legyenek jövõje formálásának. A vállalkozások sikerének egyik feltétele adott. Az itt élõk szorgalma, felkészültsége, tenni akarása garantált. Sajnos miként az ország más területén itt is számottevõ a munkanélküliség. A város önkormányzata szeretne olyan gazdasági környezetet kialakítani, amely a legkedvezõbb a befektetõk számára.



A történelmi és építészeti emlékek megõrzésén, a hagyományok ápolásán túl a város törekvése az idegenforgalom fejlesztése. E program keretében 2005-2006-ban megújul a város fõtere.



Hitem szerint a kulturált környezet kialakításával - kihasználva a mozgásszervi megbetegedések gyógyításra alkalmas termálvíz vonzerejét - helyes törekvés az, hogy idegenforgalmunkról ismert településként tartsanak bennünket nyilván, országhatáron innen és túl. E szándékunkat erõsíti a lengyel-magyar barátság, mely a lengyelországi Ustron várossal 1993. óta testvérvárosi kapcsolatban ölt testet. Partner településünk továbbá a szlovákiai Piestany és a romániai Érmihályfalva is.



E kapcsolatoknak is köszönhetõ, hogy a hazai, a német és a holland turisták mellett több száz lengyel és szlovák turista üdül évente Hajdúnánáson.

Barangoljanak kedvteléssel honlapunkon és látogassanak el hozzánk Hajdúnánásra!



Cégnév: Hajdúnánás Város Önkormányzata
Székhely: 4080 Hajdúnánás Köztársaság tér 1.
Levelezési cím: 4080 Hajdúnánás Köztársaság tér 1.
Telefon:
mobil: 52-381-859
Weboldal: www.hajdunanas.hu
Email:

Minden jog fenntartva 2024©