Hosszúpályi Nagyközség Önkormányzata

Hosszúpályi Nagyközség Önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
osszúpályi Nagyközség közel 800 éves település, Hajdú-Bihar megyében Debrecentõl 18 km-re található. A település mezõgazdasági jellegû, határában lévõ zárt külterületi lakott hely: Messzelátó-Sóstó.

A nagyközség lakosainak lélekszáma növekvõ tendenciát mutat, lakosainak száma 5764 fõ.

A településen teljesen kiépült a villany-, víz-, gázhálózat. Megépült a szennyvíztisztító telep és több mint 12 km csatorna. A belterületi utak hossza 32 km.

A regisztrált munkanélküliek száma nem haladja meg az országos átlagot, mivel nem mennek el az emberek regisztráltatni magukat. A valóságban ez a szám 20-25 % között mozog. Az összlakosság 20 %-a cigány kisebbséghez tartozik. Mûködik helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat. Az aktív korú lakosság nagy része Debrecenbe jár dolgozni. Helyben 3 kisüzem ad munkát kb. 100 embernek. A legnagyobb foglalkoztató a helyi önkormányzat (208 fõvel). A helyi egyéni vállalkozók száma 185 fõ.

Az önkormányzat által fenntartott intézmények: Általános iskola 680 tanuló, Óvoda 280 gyermek, Mûvelõdési ház, községi könyvtár és tájház, Családsegítõ és gyermekjóléti szolgálat Gondozási Központ, mely 50 fõ részére teljes ellátást biztosít, Polgármesteri Hivatal

A nagyközségben két háziorvos, két fogorvos, egy állatorvos praktizál. Az éjszakai és hétvégi orvosi ügyelet folyamatosan biztosított. Van egy gyógyszertár és egy rendõrõrs is. Településünkön négy történelmi egyház mûködik (református, római katolikus, görög katolikus, baptista)

Hosszúpályiban több mûemlék jellegû épület található: Római katolikus templom, Református templom, Görög katolikus templom, Zichy család épületei. Népi mûemlék jelleggel 1986-ban nyílt meg a tájház.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.
isztelt látogató, üdvözöljük weboldalunkon. Az oldal még nincs teljesen feltöltve. Reményeink szerint viszont mindenkinek elnyeri majd a tetszését. Ennek érdekében használja a fórumot, ami már jelenleg is mûködig és regisztráció nélkül is tehet hozzászólásokat. Illetve a megfelelõ témában altémákat hozhat létre.
Észrevételeit az oldal küllemével, tartalmával kapcsolatban is megteheti, vagy csak egyszerûen szavazhat, hogy önnek milyen mértékben nyerte el az oldal a tetszését/nem tetszését.
Az oldalon indíthat saját blogot, hirdetést adhat fel teljesen ingyenesen. Ha önnek van saját oldala lehetõség van banner cserére is.
Továbbá képeket, írásokat küldhet be amelyeket a weboldal megfelelõ részein elhelyezésre kerülhet.


Cégnév: Hosszúpályi Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 4274 Hosszúpályi Szabadság tér 6.
Levelezési cím: 4274 Hosszúpályi Szabadság tér 6.
Telefon:
mobil: 52/598-413 52/598-421
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©