Tépe Község Önkormányzata

Tépe Község Önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:

Tépe Hajdú-Bihar megyében a 47-es fõút, valamint a Kék-Kálló vize mellett, a Sárréten terül el. A község Derecske tõszomszédságában, Konyár, Gáborján, Szentpéterszeg és Berettyóújfalu között fekszik.

Története visszanyúlik a honfoglalás elõtti korba. Nagyon valószínûnek látszik, hogy a mai Bécstõl a Donig terjedõ hatalmas avar birodalomnak, Koltava mellett a Thépa (Tépe) volt a központja. A régészek itt találták meg az avar uralkodójának , a fõ Kagannak a sírját, amelyhez a rangnak megfelelõen aranykupa, arany ivókürt, aranytegez, aranykard stb. tartozott. Neve hajdan Thépa, késõbb Thépe volt. Nevének eredete Ázsiából hozott õsszemélynévre enged következtetni.

Tépe már a honfoglalás elõtt megült hely volt. Errõl tanúskodik az a tény, hogy 1214-35 között Thépe faluból állott Váradon a tüzesvas-próbával itt ítélõ törvényszék elõtt.

(Váradi regestrum: 245.old.) A község régiségét igazolja a pápai tized lajstrom is, amely szerint a falu a XIV. század elején Péter nevû papja által 8 garast fizetett a Pápa részére.



Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.
Hajdú-Bihar megyében, Derecskétõl délre, a Kálló vize mellett fekvõ település.

Cégnév: Tépe Község Önkormányzata
Székhely: 4132 Tépe Rákóczi utca 1.
Levelezési cím: 4132 Tépe Rákóczi utca 1.
Telefon:
mobil: 06-54-412-012
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©