Vitavin Kft.
Vitavin Kft. Bor,Bortermelés,Borászat,Bor és pezsgõ,Borkészítés,Borpalackozás, Szõlõfeldolgozás,Szõlõgazdálkodás, Szõlõtermesztés, Borpincészet,Borászati termék,Borpince, Szõlõmûvelés,Borkereskedelem,
Céginformáció:
Jó nevet választott közös vállalkozásának a két tulajdonos, Kiss Gábor és Juhász Károly: a Vitavin Kft. valóban vitális, életerõs borászattá fejlõdött. Egy hatfejes kis palackozót hoztak magukkal a sógoroktól. Volt Felsõtárkány szélén egy öreg pince, kinevezték telephelynek, felállították benne a palackozó gépet, és megkezdték a munkát. A kis pincébõl mára 1600 négyzetméteres pincerendszer lett, ahol az ideális 12-13 celsius fokos hõmérsékletû föld alatti vágatokban, fahordókban és palackokban tárolják a felvásárolt, illetve saját szõlõbõl készült borokat. A készlet mintegy nyolcvan százaléka vörösbor, azon egyszerû oknál fogva, hogy külföldi üzletfeleik elsõsorban ezt keresik. Az Európai Unió országain kívül rendszeresen szállítanak még Japánba, az USA-ba, Norvégiába, de számtalan országba adtak már el bort, például a Zöldfoki-szigetekre, Szenegálba, vagy éppen az egyik feltörekvõ bornagyhatalom országba, Új-Zélandba is. 2001-ben például a Vitavin merlot-ja volt a norvég piac tizenegyedik legjobban fogyó bora, csak francia és spanyol borok elõzték meg. Jelenleg Írországból érdeklõdik egy nagykereskedõ, és úgy fest, hogy a sör hazájában is rövidesen megjelenik a tárkányi bor a boltok polcain. A Vitavin jelenleg is növekedésben van. Az elsõ években rendszeresen megduplázták a forgalmat és az árbevételt, ma már konszolidáltabb a tempó, de az idén is mintegy húsz százalékos forgalomnövekedést terveznek. A magyar piac helyzetét ismerve ez valószínûleg a külföldi eladások bõvülésébõl fog összejönni. Itthon ugyanis csak lassan nõ a kereslet, miközben évi másfél millió hektoliternyi olcsó, hamisított bor okoz fejfájást és bevételkiesést a tisztességes borászoknak és a magyar államnak. Ráadásul az uniós borok is megjelentek az üzletek polcain, méghozzá eléggé nyomott áron. A rendszerváltás idejébe, 1989-be visszanyúló alapítás lassan már legendává válik. Kiss Gábor akkoriban a vár fõbejáratánál borral kínálta a turistákat, Juhász Károly pedig már hosszabb ideje az Egervin borásza, majd bormúzeumának vezetõje volt. Azután gondoltak egyet, és némi töprengés, számolgatás és bátorsággyûjtés után új útra léptek: Kft-t alapítottak, és elhatározták, hogy a maguk urai lesznek. Kis családi vállalkozásnak indult a Vitavin: a tulajdonosok hol kapáltak, hol permeteztek, hol piacot kutattak. De mindezek elõtt tapasztalatot szereztek: kiutaztak Ausztriába, azon belül is Burgerlandba, ahol a családi vállalkozásban mûködõ borászatokat tanulmányozták. Rögtön rá is jöttek, hogy nem lesz könnyû dolguk, mert az ottani szõlõsgazdáknak már a nagyapja, dédnagyapja is szõlõvel foglalkozott és a hosszú évtizedek, évszázadok alatt kiépült minden, ami egy jó kis borászathoz kell. Nekik egy nemzedék alatt kellet megcsinálni ugyanezt, ha talpon akartak maradni. Ma már elmondhatjuk, hogy sikerült!
Üzleti ajánlat:
Bor,Bortermelés,Borászat,
Bor és pezsgõ,Borkészítés,Borpalackozás,
Szõlõfeldolgozás,Szõlõgazdálkodás, Szõlõtermesztés,
Borpincészet,Borászati termék,Borpince,
Szõlõmûvelés,Borkereskedelem,
Minden jog fenntartva 2025©