Nagyréde Község Önkormányzata

Nagyréde Község Önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Nagyréde a Mátra déli lábának dombos vidékén fekszik. E fekvésnek fõleg éghajlati elõnyei vannak, mivel kedvezõvé teszi a napsütés hõhatását, valamint védi a hegység a területet az északi szelek hidegétõl. Korábban virrad a tavasz, hosszabb, melegebb és naposabb az õsz. A falu magja a hegységbõl leszaladó patak feltöltött, sík völgyében települt. Az ártér magasabb peremén csak a pincesor, illetve újonnan, a XX. században egyes falurészek épültek.

A falu igen gazdag múltját 1945-ig két kötetes monográfiában dolgozta fel néhai Dr. Molnár József, a falu szülötte, ki egyetemi tanárként sem szakadt el Nagyrédétõl.

A környezet éghajlati és domborzati elõnyei miatt õsidõktõl kedvelt települési helye az embernek. Már a pattintott kõkorban lakja az õsember. Kõeszközeinek lelõhelye szerint is több helyen élt. Használati eszközei kerültek elõ az Újhegy oldalából, a jelenlegi beltelkek határán, illetve a Sárosberek dûlõben.
A csiszolt kõkorszakban élt ember készítette eszközöket is találtak. Az ittélés folyamatosságát az avarkori temetõk bizonyítják. Az 1970-es években a Szõlõskert csárda elõtt jelentõs avarkori temetõt tárt fel Szabó János Gyõzõ régész. Ugyancsak e korból találtak sírokat az Újhegyen épített pincék ásása alakalmával. A 31-es számú pince volt tulajdonosa, néhai Márkus András mesélte, hogy 1940-ben a pincéjük építése közben több sírt találtak, benne emberi csontokkal, egyben lócsontvázakat is leltek. Hogy ezek avarkori sírok voltak, az bizonyítja, hogy a 29. számú pince építése alkalmával (elõbbitõl 25 m távolságra), Molnár István akkori tulajdonos 1980-ban 7 emberi sír megásásáról tesz említést. Az egyik sírból egy kisméretû agyagurna került elõ, amit Szabó János Gyõzõ avarkori leleteknek határozott meg.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
A leghosszabb út is az elsõ lépéssel kezdõdik. Ez az oldal az elsõ lépése egy 3500 lakosú községnek "a XXI. század legfontosabb közlekedési eszközén", a világhálón.

"A kezdet az egésznek a fele", tartja egy ókori közmondás. Igaz ez a mi kezdeményezésünkre is, hiszen honlapunk akkor fog "egésszé" válni, ha látogatóink észrevételeikkel, gondolataikkal tovább segítik a több, mint 750 éves múltú település kezdeményezését.

Több mint 750 éve, hogy elõdeink megvetették lábukat ezen a vidéken, s dacolva történelmi viharokkal, emberi konfliktusokkal örökül hagyták mai utódainknak ezt a települést. Itt a Mátraalján, a Mátra és az Alföld találkozásánál ma olyan emberek élnek, akiknek szilárd meggyõzõdésük, hogy Nagyréde községnek nemcsak múltja, hanem jövõje is van. Községünk folyamatosan fejlõdik, polgárai otthon érzik magukat.

Ezt az otthonosságérzetet kívánjuk erõsíteni honlapunkkal, hogy folyamatosan fejlõdõ információs társadalmunkban gyorsan, hatékonyan tudjuk tájékoztatni a község polgárait, vendégeinket. Szeretnénk az Internet által kínált lehetõségeket a jövõben úgy kihasználni, hogy Önök nagyobb mértékû betekintést kapjanak az Önkormányzat munkájába, a község életébe, kinyilváníthassák a helyi közügyekrõl alkotott véleményüket.

Szeretettel köszöntjük Önt Nagyréde község honlapján.
Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Nagyréde Község Önkormányzata
Székhely: 3214 Nagyréde Fõ út 4.
Levelezési cím: 3214 Nagyréde Fõ út 4.
Telefon:
mobil: 37/373-011
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©