Verpelét Nagyközség Önkormányzata

Verpelét Nagyközség Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Verpelét környéke már a honfoglalás elõtt is lakott volt. A régszek bronzkori, kelta és szkíta leleteket is feltártak. Elsõ okleveles említése 1252-bõl származik. A 14. században a siroki várhoz tartozott, és a Tari család birtokolta. 1465-ben a falu birtokjoga az Országh és Kompolti családé lett. A török idõkben is lakott terület volt, de a 17. században elnéptelenedett. 1695-ben egy tûzvészt követõen indult meg a falu újjaépítése, és betelepülése. 1701-ben már mezõvárosi rangot kapott.

Az 1696. évi templomösszeírás elmíti elõször a késõ barokk stílusú római katolikus templomot. 1732-ben a hívek helyreállították. 1764-1765-ben újraboltozták és új tornyot építettek neki.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Köszönöm, hogy érdeklõdik községünk iránt, köszönöm, hogy megtisztel figyelmével. Jó szívvel ajánlom Internetes oldalainkat, amelyeken igyekeztünk bemutatni minden olyan információt, lehetõséget, látnivalót, amelyet fontosnak véltünk tudatni a világgal, benne Önnel is.
Bátran ajánlom a Mátra lábánál, a Tarna völgyében fekvõ községünket, amelyben szinte minden megtalálható, amellyel a Mindenható megajándékozta Heves megye falvait. Nálunk megkóstolhatja az egri történelmi borvidék legfinomabb borait, megtekintheti értékes mûemlékeinket, vadászhat, horgászhat, túrázhat, pihenhet. A Várhegy tanösvényei évmilliókra visszavezethetik a múltba, de páratlan élménnyel szolgál a pici természetvédelmi területünk mikroflórája is.
Honlapunkat nézegetve, böngészgetve fedezze fel Verpelét minden hozományát, hagyományát és ezernyi értékét. Hiszem, hogy a honlapunk elnyeri tetszését és nem csak az Internet képein és írásain, hanem idelátogatva is megtapasztalja csodás értékeinket, szép környezetünket, a verpeléti vendégszeretetet.

Cégnév: Verpelét Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 3351 Verpelét, Kossuth út 73.
Levelezési cím: 3351 Verpelét, Kossuth út 73.
Telefon:
mobil: (36) 559-300
Weboldal: www.verpelet.hu

Minden jog fenntartva 2024©