Cibakháza Nagyközség Önkormányzata

Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Elsõ okleveles említése csak 1465-bõl való, de a forrásokból következtetni lehet, hogy már az Árpád-korban lakott hely volt. A XVI. század elejétõl mezõvárosként emlegetett Cibakháza a hódoltság alatt elpusztult, újjátelepítése 1717 után indult meg, mint a Tiszazug legjelentõsebb katolikus települése, a környék egyházi központjává vált.

A korábbi mezõvárosi rangját 1832-ben szerezte vissza a fontos tiszai átkelõ- és vámszedõhely. Az 1848/49-es szabadságharc alatt többször kiemelt stratégiai szerepet játszott: 1849 januárjában Perczel, átkelve a Tiszán, megállította Windischgraetz seregét, februárban a honvédsereg innen támadta meg Nagykõrös környékén lévõ osztrákokat , március 5-én Damjanich itt átkelve került az ellenség hátába.

A múlt századi tiszai szabályozás után átkelõhelyét elvesztette, ugyanis a kanyarulatok levágásával messzire került a folyó. Az elszegényedõ település városi rangját is elvesztette.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása

Cégnév: Cibakháza Nagyközség Önkormányzata
Székhely: 5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Levelezési cím: 5462 Cibakháza, Szabadság tér 5.
Telefon:
mobil: 56/477-001
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©