Jászapáti Város Önkormányzata

Jászapáti Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Apáti egyetlen a régi jász falvak között, amely nem élõvíz mellett fekszik..., s olyan hely ez, amelyrõl feltételezhetõ, hogy a középkorban egy apátság helyezkedett el.

Jászapáti a Jászság második legnagyobb városa, a Tisza és a Zagyva folyó közti síkságon terül el.

Talán nem is eredeti jász település, mivel a legelsõ feljegyzéskor, 1391-ben Apátiszállás néven fordul elõ. Neve az 1333-i pápai tizedlajstromban (az egyházas községek névsorában) nem található, amely két okra tehetõ: vagy nem volt meg egyáltalán, vagy elpusztult állapotban volt egyházával együtt. Ugyanakkor 1381-ben Szûz Máriáról nevezett egyházát említi meg egy határjáró levél. Apáti alapításának körülményei tisztázatlanok. Valószínûsíthetõ, hogy elõbb keresztény lakosság, majd az apátság faluját megszálló jászok telepedtek le.

A XV. század közepén már népes falu volt apáti, s a középkori virágzást a törökvilág éppen ugyan úgy sújtotta, mint a többi jász települést.

A Jászság késõbbi életében, az 1745. évi redempciót követõen Apáti ismét népes és gazdag falu. A kiváltságokkal járó autonómiának messze menõ társadalmi, gazdasági következményei lettek, a módos falu 1746-ra városi rangot szerzett. (Ezt a rangot 1876-ban elvesztette, csak jóval késõbb 1989-re szerezte vissza.)

A település döntõen mezõgazdasági jellegû. Jelenleg kisebb kapacitású könnyûipari üzemek, kereskedelmi egységek, szolgáltatások egészítik ki a mezõgazdasági termelést.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Jászapáti a Jászság második legnagyobb városa, lakosainak száma 9822. Településünk a Tisza és a Zagyva folyó közötti síkságon terül el. 600 éves múltra tekint vissza. 1746-ban kapott elõször városi rangot, melyet 1876-ban elvesztett, majd 1989-ben újra visszanyert.

Jászapáti egyik nevezetessége a gyógyvizes strandfürdõ, amely az 1960-as évek elején épült. A Tölgyes Termálvizû Strand nyári szezonban 6 medencével (úszó-, gyógy-, gyermek-, élmény-, tan-, és termálmedence) téli szezonban 2 fedett medencével várja a pihenni vágyókat. A jászapáti hévízkút vize nátrium-hidrogén-karbonátos. A 45°C-os víz egy 805 m mély kútból tör a felszínre. 2002 tavaszára sikeresen befejezõdött a gyógyvízzé minõsítése. A jászapáti hévízkút vize gyógyhatását térd- és csípõízületi megbetegedésben szenvedõ betegek körében mutatták ki. Az apáti gyógyvizet elsõsorban mozgásszervi megbetegedésben szenvedõ betegek keresik fel. A víz alkalmas baleseti és mûtéti utókezelésre, van masszázs és gyógytorna is.

Cégnév: Jászapáti Város Önkormányzata
Székhely: 5130. Jászapáti, Velemi Endre u. 2.
Levelezési cím: 5130. Jászapáti, Velemi Endre u. 2.
Telefon:
mobil: 57/441-024
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©