Jászberény Város Önkormányzata

Jászberény Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Az egészségügy és a szociális ellátás területén is magas szintû szolgáltatást tudunk nyújtani, kórházzal rendelkezünk, amely már maga egy magasabb szintû egészségügyi ellátási lehetõséget biztosít, a szociális otthonainkban is hasonló feladatot látunk el. Ezeknek is köszönhetõen azt mondhatom, hogy Jászberény egy jól élhetõ kis város. 2004-tõl, az EU-s csatlakozás óta lehetõség nyílt arra, hogy különbözõ EU-s alapokból, pályázati úton ezeket a szolgáltatásokat arra a színvonalra fejlesszük, amivel ma egy hasonló nagyságrendû osztrák-német vagy egyéb európai Uniós kisváros rendelkezik. Én nagyon remélem, hogy a 2006-tól 2013-ig terjedõ idõszak, (az EU-ban ez a következõ finanszírozási idõszak) a város finanszírozását tekintve is egy új fejezetet fog nyitni. Bízunk benne, hogy az EU-s forrásokból, pályázatok útján lehetõségünk lesz a különbözõ fejlesztésekre.

Meghatározó szereppel bír az Electrolux Lehel Kft, egyrészt azzal a svéd vállalatirányítási kultúrával, amellyel példát mutatott a vállalkozások vezetésére, irányítására, fejlesztésére, másrészt foglalkoztatási szempontból is stabilitást ad a városnak és környékének. A vállalat mintegy 3500 dolgozót foglalkoztat most, és legalább ennyi, vagy ennél több foglalkoztatott van a beszállítói körben, akik a gyár termelési folyamatait támogatják beszállításaikkal.

Városunk nem rendelkezik olyan fajta természeti adottságokkal, mint a Hortobágy, nincs vára, mint Egernek, de szerettük volna vonzóvá tenni városunkat az idelátogatók számára. Úgy gondoltuk, hogy rendezvényekkel, fõleg kulturális rendezvényekkel, ezen értékek megmutatásával próbálunk idecsalogatni látogatókat: fiatalokat, idõseket, középkorúakat, olyan rendezvényekkel, amelyek városunkra, vidékünkre jellemzõek. Kitaláltuk az úgynevezett Jászberényi Vigadalmi Napokat, amely mindenféle szórakozási lehetõséget magába foglal, a könnyûzenét, a komolyzenét, a kórusokat, a néptáncot, ezen belül tarjuk a Csángó Fesztivált, mézvásárt és a Jászexpo-t, ahol a jász vállalkozók bemutatására is sor kerül. Nagy tisztelettel és szeretettel várunk mindenkit ezekre a rendezvényekre, amelyeket általában augusztus elsõ két hetében szoktunk megrendezni.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Jászberény a megye második legnagyobb lélekszámú városa, mintegy 29 ezer lakosa van, és gazdaságilag meghatározó erõt képvisel itt, Szolnok megyében, és az észak-alföldi régióban. Az Alföldre jellemzõ mezõvárosi struktúrával rendelkezik, azzal a különbséggel, - ez városunknak nagyon fontos, és a város volt fõépítészét dicséri - hogy a városközpont megmaradt a régi, és az úgynevezett szocreál építkezés, ami jellemzõ általában az alföldi középvárosokra, nem nagyon jelent meg, ez hangulatot ad ennek a városnak. Meghatározó a város kulturális és oktatási háttere, hiszen az óvodai, általános iskolai és középiskolai intézmények mellett megjelent a felsõfokú képzés is, amelyet a Szent István Egyetem Jászberényi Fõiskolai Kara képvisel. Jászberény így jó ideje iskolavárosnak tekinthetõ, mintegy 1500 naponta bejáró tanuló van, és összesen 6-8 ezer a tanulók létszáma a város oktatási intézményeiben. Ez azt jelenti, hogy a város oktatásán túl a környezõ települések általános iskolai, óvodai oktatását is felvállalta a város. A kulturális élet is rendkívül szerteágazó és meghatározó városunkban. Ezekhez a kulturális vállalkozásokhoz, eredményekhez nagyban hozzájárul a város, és nem csak azzal, hogy a különbözõ iskola típusokban, különbözõ mûvészeti ágak oktatása folyik. Nagyon mély és régre visszanyúló hagyományai vannak a kórusok mûködésének. 6-7 olyan kiemelt szintû tudással rendelkezõ kórus mûködik a városban, akik nemzetközi elismeréseket szereztek szûkebb hazájuknak. A néptánc néphagyomány ápolásában szintén meghatározó erõt képviselünk a megyében, és talán országosan is, hiszen a Jászság Népi Együttes és a hozzá kapcsolódó 5-6 kiegészítõ csoport nagyon komoly lehetõséget nyújt e hagyomány ápolására. Más népmûvészeti ágakban is elég komoly eredményeket értünk el.

Cégnév: Jászberény Város Önkormányzata
Székhely: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Levelezési cím: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.
Telefon:
mobil:
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©