Kunhegyes Város Önkormányzata

Kunhegyes Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Településünket elsõként Hegyesegyháza néven Károly Róbert király Vácon, 1311. november 8-án kelt oklevelében említi. Idõvel Hegyesegyháza nevébõl az "egyház" szót elhagyták, és a helységet röviden Hegyesnek, utóbb a rajta átfolyó Kakat ér után Kakathegyesnek nevezték. Hegyes nem volt kun község, noha a kunoknak is voltak itt birtokaik. E birtokokhoz a XIII. századi betelepülésük során adományok, családi kapcsolatok révén jutottak hozzá. Kunhegyes határát azonban különbözõ perek során mindig elkülönítették mind a kun, mind a magyar településekétõl. 1552-tõl a község már a mai nevén szerepelt.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Szeretettel köszöntöm Önköket Kunhegyes vendégszeretõ lakosai nevében. Kunhegyes a történelmi nagykunság északi peremén fekszik, közel a Hortobágyhoz.
A Tisza-tó kapujaként szolgáló kisvárosunk több, mint 700 éves történelmi múlttal, rengeteg természeti kinccsel és kultúrális örökséggel rendelkezik.
Városunkban egész évben színvonalas kulturális programokat kínálunk.
Határon túl nyúló hagyományörzõ rendezvényeink közül nagy sikere van a Mihály Napi Sokadalomnak, a Fogathajtó versenynek, a Jászkun Citeratalálkozónak illetve a különbözõ sportprogramoknak.
Vendégváró településünk intézményei, vállalkozói, magánszemélyei nevében kérem, fogadják el meghívásunkat és kívánom hogy érezzék jól magukat Kunhegyesen és térjenek vissza hozzánk.


Cégnév: Kunhegyes Város Önkormányzata
Székhely: 5340 Kunhegyes, Szabadság tér 1.
Levelezési cím: 5340 Kunhegyes, Szabadság tér 1.
Telefon:
mobil: 59/326-940
Weboldal:
Email:

Minden jog fenntartva 2024©