Kunmadaras Község Önkormányzata

Kunmadaras Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A község létezésének elsõ írásos emléke 1393-ból származik. Eszerint Madaras György jászkapitány birtokába adta a területet Luxemburgi Zsigmond. Innen ered a település elnevezése. A török hódoltság alatt elpusztult a település. A XVIII. és XIX. században élénkült meg ismét az élet, folyamatosan gyarapodott a falu, növekedett a lakosság száma. Új lakóházak és középületek (templom, iskola) épültek. A település 1811-tõl a mezõvárosok szintjére emelkedett. 1944-ben a német hadsereg egy repülõtér építését kezdete meg a falu határában, amit a háború végén a Magyar Honvédség fejezett be. A repülõtéren 1992-ig szovjet csapatok állomásoztak.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Településünk a Nagykunságban, a Hortobágy szélén található. A község létezésének elsõ írásos emléke 1393-ból származik. Az adománylevélben Zsigmond király Madaras György jászkapitány birtokába adta a területet, akinek nevébõl ered a település elnevezése. A török hódoltság alatt elpusztult a település, a megmaradt lakosok utódai csak 1711 után települtek vissza. A XVIII. és XIX. században, a redemptió során kivívott községi autonómiának is köszönhetõen, folyamatosan gyarapodott a falu, növekedett a lakosság száma, új lakóházak és középületek (templom, iskola) épültek, bõvült az állatállomány. A szerves fejlõdés eredménye lett, hogy a település 1811-tõl a mezõvárosok szintjére emelkedett. 1944-ben a megszálló német hadsereg egy repülõtér építését kezdete meg a falu határában, amit 1945 után a Magyar Honvédség fejezett be. 1956 után a Repülõtéren szovjet csapatok állomásoztak 1992-ig. A Képviselõtestület és személyem évekig tartó erõfeszítései eredményeképpen 2003. január 1-tõl a magyar állam térítésmentesen önkormányzatunk tulajdonába adta az objektumot.

Úgy gondolom, hogy a kun hagyományokon alapuló identitásunk, szellemi örökségünk a község jövõjét is meg fogja alapozni. Jelenlegi kedvezõtlen helyzetünkbõl kitörési pontot jelenthet a repülõtér, amelynek több száz hektáros területén a beruházások elõkészítése, a potenciális befektetõk felkutatása folyamatban van. Néhány éven belül jelentõs beruházások valósulhatnak meg, ami nem csak Kunmadaras, de a közvetlen környezete számára is rendkívül kedvezõ változásokat fog hozni.

Megtiszteltetés számomra, hogy felkereste honlapunkat. Igyekeztünk a község múltját, jelenét bemutatni, és az eseményeken, látnivalókon túl a mindennapi életünk pillanatait, és a jövõre vonatkozó elképzeléseinket is felvillantani. Amennyiben az itt talált információk, események és érdekességek felkeltették érdeklõdését, szeretettel várjuk személyes látogatását is településünkön.

Cégnév: Kunmadaras Község Önkormányzata
Székhely: 5321, Kunmadaras, Kossuth tér 1.
Levelezési cím: 5321, Kunmadaras, Kossuth tér 1.
Telefon:
mobil: 59/527-332
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©