Kunszentmárton Város Önkormányzata

Kunszentmárton Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A Tiszazug a Tisza és a Hármas-Körös közötti szögletet foglalja magába. A folyók középszakaszú jellegegük miatt nagy mennyiségû finom homokot és iszapot szállítanak, s ez a hordalék határozza meg nagyrészt a morfológiailag méréskelten tagolt felszínt, amelyet futóhomok, parti dûnék és morotvák tesznek változatosabbá. A talajok többsége alluviális öntéstalaj, mely a mezõgazdasági termelés szempontjából az átlagnál gyengébb. Kedvezõ adottság a negymennyiségû felszíni és felszín alatti víz, bár a minõség rétegtani okok miatt nem megfelelõ, jelentõs termálvíz kincs. Feltételezhetõ szénhidrogénkincs utáni kutatás folyik a körzetben.
A Tiszazug az Alföld egyik jellegzetes átmeneti szerkezetû része. A Tiszántúl középsõ részét jellemzõ óriásfalvas településrend itt érintkezik a Tisza mellett elterülõ közép- és kisfalvas övezettel.


A területhez 11 település tartozik:Kunszentmárton, Szelevény, Csépa, Tiszaug, Tiszasas, Öcsöd, Mesterszállás, Cserkeszõlõ, Tiszakürt, Tiszainoka, Nagyrév.
A Tiszazug területe 526 km2, Jász-Nagykun-Szolnok megye 9,3%-a, a népessége a megye népességének 6,5%-a.Alapvetõ jellegzetességük, hogy zárt struktúrájú települések, egymás közötti kapcsolataik kevéssé fejlettek. Ez eléggé megnehezíti e terület településeinek fennmaradását, további fejlõdését.
A települések nem látják át egymásra utaltságukat. Közös hulladéklerakó építésének szükségessége évek óta foglalkoztatja a szakértõket, pályázati lehetõségeket mulasztottak el több alkalommal is a megegyezés hiánya miatt.A kisfalvas zóna községei a folyókat kisérõ hordalékkúpok egy-egy magasabb fokára települtek. Általában halmazosodott útifalu-szerkezetûek. A nagyobb települések szerkezete többnyire szabálytalan derékszögû.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
A Hármas-Körös bal partján, Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén fekszik. A megye és így az Észak-alföldi régió legdélebbi városa. Budapesttõl 132 kilométerre, Szegedtõl 76 kilométerre, Szolnoktól és Kecskeméttõl 50 kilométerre, Szarvastól és Szentestõl pedig 25 kilométerre található. Teljesen sík területen , az Alföld nagytájon belül, a Közép-Tisza-vidék és a Maros-Körös-köze kistáj találkozásánál helyezkedik el. A Tiszazug központja.
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Cégnév: Kunszentmárton Város Önkormányzata
Székhely: 5440. Kunszentmárton, Köztársaság tér 1.
Levelezési cím: 5440. Kunszentmárton, Köztársaság tér 1.
Telefon:
mobil: 56/560-500
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©