Martfű Város Önkormányzata

Martfű Város Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartása,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A város Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén, a Tisza bal partján, a Szolnok-Tiszatenyõ-Szentes vasútvonal, a 442. számú fõút és a folyó találkozásánál fekszik. Bár a Szolnoki kistérséghez tartozik, a megyeszékhely és a Tiszazug között önálló térségszervezõ és foglalkoztatási funkciókat lát el. Vonzáskörzetébe hat község tartozik, melyek népessége együttesen meghaladja a 30 ezer fõt. Martfû jó közlekedés-földrajzi fekvése vonzotta ide az ipartelepítést és tette vonzóvá az ideköltözõk számára. A város keleten Mezõhékkel, délen Tiszaföldvárral, északon Rákócziújfaluval határos. A Tisza jobb partján Vezseny a legközelebbi település. A Tisza kanyarulata Martfûnél mélyen bevágódott a Szolnoki löszös hátságba, ezért a folyó szabályozása során Vezsenynél kiásott mederátvágás nem tudott kifejlõdni és a víz a hatalmas mederben folyt tovább. Mivel a magas partfalak az árvíz ellen természetes védelmet nyújtanak, gátépítésre nem volt szükség. Jász-Nagykun-Szolnok megye városai közül Martfû határa a legkisebb, belterülete 280,3 hektár külterülete mindössze 2027,6 hektár.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartása,önkormányzati feladatok ellátása
Gyorsan fejlõdõ városunk nem rendelkezik nagy múlttal. Az itt élõ emberek a jelenre büszkék. A stabil, fejlett infrastruktúra, a kiemelkedõen jó közbiztonság, a virágos, parkos Tisza parti környezet kellemes életteret jelent az itt élõknek. A gyárak és a vállalkozások munkalehetõséget biztosítanak a boldogulni vágyóknak.

Alapvetõen ipari kisváros vagyunk, de a környezõ területek rendkívül jó minõségû földjei, mély gyökerekkel rendelkezõ mezõgazdasága is jó lehetõséget biztosít úgy a kereskedelemben, mint a mezõgazdaságban gondolkozó vállalkozóknak.

Martfû évekig a cipõgyártás fellegváraként szerepelt a köztudatban. Jól képzett, nagy gyakorlattal rendelkezõ szakemberek vannak a cipõgyártás teljes területén a tervezéstõl a gyártásig. Így a Tisza Cipõgyár privatizációja nem jelentett nagyobb traumát a város számára. Több neves cipõgyár örömmel jött Martfûre, de az induló kisebb helyi vállalkozások is szép eredményeket tudnak felmutatni.

A sörgyár csak néhány évtizedes múlttal rendelkezik, de ma már szerves része Martfû életének.. A sörös szakemberek örömmel jöttek városunkba - megteremtve egy fejlett technológiára épülõ kultúrát. Az itt fõzött sörök Európa-szerte ismert és kedvelt termékek.

Hasonlóak mondhatóak el a növényolajgyárról is, amely jórészt a környéken megtermelt napraforgó feldolgozására települt. Az itt készült olajjal nap mint nap találkozik konyhájában mindenki.

Jórészt ezek a gyárak biztosítják Martfû egyenletes fejlõdését.


Cégnév: Martfű Város Önkormányzata
Székhely: 5435 Martfû, Szent István tér 1.
Levelezési cím: 5435 Martfû, Szent István tér 1. Pf: 7.
Telefon:
mobil: (56) 450-222
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©