Tiszavárkony Község Önkormányzata

Tiszavárkony Község Önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Valószínûleg már a rézkorban és a szarmata korban is emberek által lakott terület volt. Az 1952-ben végzett ásatásokon avar kori edénytöredékek , és különbözõ eszközök kerültek elõ, pl.: horog, nyílhegy, kés, csákány. A középkorban is fontos csomópont lehetett, hiszen királyaink itt keltek át a Tiszán, vagy éppen itt találkoztak alattvalóikkal, ellenfeleikkel. Várkonyban találkozott például Endre király és Béla herceg, Mátyás király és Szilágyi Mihály, itt kelt át a Tiszán Dózsa György is felkelõseregével. A település az átvonuló hadaknak késõbb is az útvonalába esett.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Tiszavárkony, a Tisza jobb partján fekvõ község, gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az ember jelenlétének nyomait már a korai idõkbõl is megtaláljuk itt. Valószínûleg már a rézkorban és a szarmata korban is laktak itt emberek. Edénytöredékek kerültek elõ az avar korból, az 1952-ben végzett ásatásokon. Régészeti feltárás indult a szomszédos Tószegen is. Elõkerültek az AVAR korból különbözõ eszközök: horog, nyílhegy, kés, csákány stb.. . Ez a terület, de fõleg a Tószegi rész nemzetközileg is elismert régészeti lelõhely.

A középkorban királyaink itt keltek át a Tiszán, vagy éppen itt találkoztak alattvalóikkal, ellenfeleikkel. Várkonyban találkozott Endre király és Béla herceg, Mátyás király és Szilágyi Mihály, itt kelt át a Tiszán Dózsa György is felkelõseregével. A település az átvonuló hadaknak késõbb is az útvonalába esett.

Nemcsak a kutatókat, hanem a falu lakóit is erõsen foglakoztatja Tiszavárkony nevének eredete. Ez a kis írás talán segít kicsit önnek abban hogy megismerje kicsiny falunk nagy múltját. Ezt az írást több helyrõl is gyüjtötték, alakítgatták, bõvítették. A weblap szerkesztõje ezeket az adatokat tárja önök elé.

Cégnév: Tiszavárkony Község Önkormányzata
Székhely: 5092, Tiszavárkony Endre király út 37.
Levelezési cím: 5092, Tiszavárkony Endre király út 37.
Telefon:
mobil: 06-56/436-036
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©