Újszász Város Önkormányzata

Újszász Város Önkormányzata

Céginformáció:
Az Árpád-kori település a XIV. században a Szász nevet viselte. Eredeti lakosai között német telepesek is voltak, aztán beköltöztek a jászok is. A településnek már 1347-ben volt kõtemploma. Az Újszászi vezetéknevû családok a XV. században jelentek meg. Újszász földje mindig is jó termõnek számított, így határában uradalmi, gazdasági központok jöttek létre. Több birtokos család lakott itt, leghíresebb az Orczy família. Már 1721-ben az Orczy család tulajdonába került Újszász puszta, de csak 100 év múlva költözött oda Orczy György azzal a szándékkal, hogy gazdálkodjék. Az 1997-ben városi rangot kapott település az utóbbi években egyre jobban fejlõdik.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgtaás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Vasúti csomópont. A 82-es számú, Hatvan-Szolnok, a 86-os számú Vámosgyörk-Újszász-Szolnok, és a 120a számú Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalak elágazó állomása.

Ez a szakasz még csonk. Segíts te is a kibõvítésében!
A település megközelíthetõ közúton a 4-es úton Abonyig, onnan 8 km Jászapáti felé autózva; Szolnokról a 32-es fõúton Jászberény irányában 17 km. Vasúton a Hatvan-Szolnok, a Szolnok-Újszász-Vámosgyörk, és a Budapest-Újszász-Szolnok vonalakon.


Cégnév: Újszász Város Önkormányzata
Székhely: 5052 Újszász, Szabadság tér 1.
Levelezési cím: 5052 Újszász, Szabadság tér 1.
Telefon:
mobil:
Weboldal:
Email: ujszasz@pr.hu

Minden jog fenntartva 2024©