Leányvár község önkormányzata

Leányvár község önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
A hagyomány szerint a község határában emelkedõ hegy gerincén a régmúlt idõkben apácakolostor és vár állott, de ma már nyomuk sincs. Ezekkel hozzák összefüggésbe a falu nevét.
A rómaiak idejében is laktak ezen a területen, majd avarok lakhelye volt a település, akikre a földvár maradványai emlékeztetnek.
Elsõ okleveles említése Volmód néven történt 1270-ben. 1570-ben Valmónnak nevezték, de a község ekkor még lakatlan helységként szerepelt.
A török pusztítások után új helyen népesült be a XVIII. század közepén. A többségében német nyelvû lakosokat a Sándor család telepítette be német földrõl.
A XX. század elején a település 834 lakosa közül csak 36-an vallották magukat magyarnak. 1945 után a német lakosság 60 %-át kitelepítették. Az itt maradtak nagy gondot fordítanak a német hagyományok ápolására. A helyi földrajzi nevek is kétnyelvûek.

Az aktív munkavállalók többnyire az építõiparban dolgoznak. Az infrastruktúra kiépítése folyamatban.
A községben óvoda, általános iskola, könyvtár, orvosi rendelõ, posta, vasútállomás, étterem, tûzoltóság és rendõrség mûködik.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
A Pilis-hegység festõi szépségû, erdõkkel borított Gerecse felé esõ dombjain fekszik, az 1686 lakosú település. Dorog 6 km, Csolnok 10 km, Kesztölc 7 km távolságra található Leányvártól. Keresztül halad rajta a Budapest–Esztergom-vasútvonal, ami az elõvárosok közlekedésében nagy szerepet játszik.


Cégnév: Leányvár község önkormányzata
Székhely: 2518 Leányvár, Erzsébet u. 88.
Levelezési cím: 2518 Leányvár, Erzsébet u. 88.
Telefon:
mobil: (06-33) 509-930
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©