Tokod község önkormányzata

Tokod község önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Környéke már õsidõk óta lakott helynek számít. Területén bronzkori, római és honfoglaláskori leletek kerültek elõ. Itt találták meg a késõrómai korból származó, 120x140 méter területû, 1,5 m falátmérõjû, 11 kerek toronnyal rendelkezõ un. \"Castrum\"-ot, melynek díszes kapuja és fürdõje is volt. Találtak itt kerámiaégetõ, üveg- és fémolvasztó-kemence maradványokat is, melyek azt bizonyítják, hogy a rómaiak már ismerték és használták a helybeli szenet, sõt voltak elõregyártott épületelemeik is.

A települést elsõször 1181-ben említik az oklevelekben, ekkor határát is leírják. Ekkor az esztergom-szentkirályi szerzetesek tulajdona.

A XV. században az esztergomi keresztesek is szereztek itt birtokot. A települést a tatárok teljesen feldúlták, majd 1543-ban a törökök foglalták el, s tették ismét néptelenné.

A falu ez idõtájt Pilis megyéhez tartozott, s az esztergomi érsekségé lett, mely itt templomot épített.

A törökök feletti gyõzelmet Tokod és Tát között vívták ki.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Komárom-Esztergom megyében, a Gerecse hegység keleti nyúlványai alatt fekvõ település, Tát és Dorog szomszédságában. Nyergesújfalu 12,5 km, Süttõ 22 km, Esztergom 8,5 km távolságra található.


Cégnév: Tokod község önkormányzata
Székhely: 2531 Tokod, Kossuth u. 53.
Levelezési cím: 2531 Tokod, Kossuth u. 53.
Telefon:
mobil:
Weboldal: www.tokod.hu

Minden jog fenntartva 2024©