Pásztó város önkormányzata

Pásztó város önkormányzata Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
Pásztó város a Nyugati-Mátra lábánál, a Zagyva-folyó és a Kövecses-patak által határolt dombháton települt. A város tengerszint feletti magassága 171 méter. A törmelékkúp által alkotott dombhát 10-30 méter magasan emelkedik ki környezetébõl, s nyugatról a Zagyva-folyó völgye, keletrõl pedig a Mátra 700-800 méteres hegykoszorúi határolják. Északról és délrõl a Zagyva-folyó völgye nyitott. Már a középkorban a város egyik területének legmagasabb pontját a templom és az apátság foglalta el, s tõlük keletre egy törttengelyû fõút mellett, majd az ebbõl kiinduló mellék és összekötõ utak mentén terebélyesedett ki Pásztó városa. Pásztóhoz tartozik Hasznos község a tõle több kilométerre lévõ külterületi lakott hellyel, Mátrakeresztessel, régebbi nevén Alsóhutával. Az utóbbi 30 év építkezései fõleg a Homok és Fenek nevû dûlõkben folyt, kertesházas beépítéssel. A belváros területén a régi földszintes házak helyén többszintes bérházak épültek.

A Zagyva-völgye az összekötõ út az Alföld és a Felvidék között. Ennek középtáján jó domborzati viszonyok mellett, a vulkanikus talaj hamar a szõlõmûvelés egyik központja lett, amely megalapozta az ezen a tájon lévõ települések sorsát.

A kellemes környezet hamar a turizmus kedvelt célpontjává tette a települést.

A Kövecses-patak felduzzasztásával kialakított Hasznosi-tározó, a Zsiló-völgy, a Mátrakeresztesrõl kiinduló gyalogos ösvények kellemes tájra vezetik a turistákat. Erdõi a meleget kedvelõ tölgyes, cser, s fentebb pedig gyertyános, bükkös elegyekbõl állnak. Az ipari üzemek messze vannak, levegõje tiszta, kellemes. Termálvize a nyári hónapokban kellemes fürdõzést nyújt.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,könyvtár,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
A város könnyen elérhetõ az M3-as autópályáról, Hatvannál lekanyarodva mintegy 20-25 perces autóúttal, a 21-es számú fõközlekedési úton.


Cégnév: Pásztó város önkormányzata
Székhely: 3060 Pásztó, Kölcsey Ferenc u. 35.
Levelezési cím: 3060 Pásztó, Kölcsey Ferenc u. 35.
Telefon:
mobil: (06-32) 460-155
Weboldal: www.paszto.hu

Minden jog fenntartva 2024©