Szécsény város önkormányzata

Szécsény város önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása,oktatásegészségügyi ellátás

Céginformáció:
Szécsény már az õskorban egyike volt a legrégibb ipolyvölgyi telepeknek. A Kerekdombon a csont- és kõkor emberei telepedtek volt meg, a Danda-Szemetjén és a Dögtér mellett a bronzkor lakói, a Kõhegyén és a Strázsapart alatt a vaskor népe.

Szécsény várának keletkezését némelyek a cseh huszitáktól származtatják, mások a templomos vitézeknek tulajdonítják, mivel a vártól mintegy félórányira bizonyos kõfal s kõkerítés nyomai láthatók, amelyek állítólag a János-vitézek templomából s kertjébõl maradtak fenn. Az okmányokban már a 13. században szó van róla. IV. Béla Szécsényt 1229-ben Bonza grófnak, a Botus fiának adományozta a novigrádi kerületben fekvõ Szõllõs, Rimóc és Almás helységekkel együtt. Mikor Tamás erdélyi vajda a Farkas nógrádi fõispán fia [határát bejáratta, a családja a Zéchen névvel élt, s unokáját, Ferencet, a Konye bán fiát, Zsigmond király országbiróvá nevezte ki, ki a minoriták számára alapítványt tett, amely azonban 1466-ban a Szt.-Ferenc-rendiek Üdvözítõrõl nevezett tartományára szállott. A várat is ez a Zéchen Ferenc építtette fel, melyet 1433-ban Pardus de Horka huszita vezér foglalt volt el, mely ütközetben a husziták kapitánya, Velko is elesett s az ország nagy darab földje Párkánytól az Ipoly folyóig s innen a Szepességig a csehek hatalmába ment át, mely haderõ ellen Zéchen László 50, Zéchen Oszvald 100 lovas katonát állított.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
Az Ipoly menti síkságon, a Darázsdai (Szentlélek)-patak mellett fekszik, 170 m tengerszint feletti magasságban. A Cserhát hegységbe irányuló turistautak kiindulópontja. A 78-as számú Aszód–Balassagyarmat–Ipolytarnóc-vasútvonal és a 22. sz. fõút mellett fekszik, Balassagyarmattól 19 km-re.

Cégnév: Szécsény város önkormányzata
Székhely: 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.
Levelezési cím: 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.
Telefon:
mobil: (06-32) 370-199
Weboldal: www.szecseny.hu

Minden jog fenntartva 2024©