Szirák község önkormányzata

Szirák község önkormányzata Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása.

Céginformáció:
1219-ben a johannita lovagoknak volt itt rendháza, amely a tatárjáráskor elpusztult, de késõbb helyreállították. 1274-ben Umbertus Péter volt az itteni lovagok fõnöke, aki egyúttal a tolmácsi és szomolyai rendházak élén is állt, és 1275-ben részt vett a lovagok Csurgói értekezletén. A 14. században megszûnt az önálló rendház, és a község az esztergomi johanniták birtokába került. 1424-ben Zsigmond király Borbála királynénak ajándékozta. Késõbb több család hûbérbirtoka. A török hódoltság idején a község elnéptelenedett, 1692-ben Szirák Roth János tulajdonába került, aki a Felvidékrõl 27 tóth családot telepített be. Roth Tamás leánya Johanna feleségül ment Teleki Józsefhez, így hagyományozódik a birtok a Telekiekre.

Szirák az 1950-es megyerendezésig Nógrád megye legdélibb részének járási székhelye volt. Nógrád és Heves megyék határának kiigazítása után azonban e szerepet a jobb közlekedési helyzetben lévõ Pásztó vette át.

Üzleti ajánlat:
Galéria,turizmus,közigazgatás,közterület fenntartás,önkormányzati feladatok ellátása
A település a Cserhát dombjai között a Bér patak völgyében a fõvárostól 65-70 km-re északkeletre helyezkedik el, Nógrád megye déli részén.

Cégnév: Szirák község önkormányzata
Székhely: 3044 Szirák, Petõfi út 31.
Levelezési cím: 3044 Szirák, Petõfi út 31.
Telefon:
mobil: (06-32) 485-148
Weboldal:

Minden jog fenntartva 2024©